Dijous
6
Setembre
2018
12
00
Porta'ns la Foto
Campanya "Porta'ns la Foto"
Campanya per a la recuperació del patrimoni fotogràfic
Regidoria de Cultura
1/09/2018

L'Ajuntament d'Alberic ha començat una iniciativa que pretén recuperar la història fotogràfica de la localitat i les seues gents. A través d'un arxiu gràfic local dins de l'arxiu municipal, el consistori està recopilant fotografies que ajuden a organitzar la memòria col·lectiva del municipi. Les instantànies s'arrepleguen en la Biblioteca Municipal Josep Lluís Doménech i Zornoza (en el carrer Pintor Ribera, 3) de dilluns a divendres de 9 a 14:30 hores, on es procedeix a la seua digitalització i tractament tècnic documental. La intenció és poder comptar amb un bon fons documental que servisca per a l'organització posterior d'exposicions, publicacions o distribució a través d'Internet, o fins i tot consultes per part de la ciutadania. Les persones que aporten fotografies hauran de mostrar el Document Nacional d'Identitat i signar un document per a la cessió dels drets de reproducció i comunicació pública de les imatges. Després del procés de digitalització (la despesa de la qual paga l'ajuntament), les fotos són retornades als propietaris. “Aquesta és una iniciativa que ja teníem en ment des de feia mesos perquè ens preocupa que s'estiga perdent el patrimoni fotogràfic d'Alberic. Volem unir-ho, documentar-ho i donar forma a la història d'Alberic. Sabem que existeix tradició de conservar i veure les fotos a casa, però també hem apreciat que, amb l'arribada del món digital i la proliferació de milers de fotos que es fan cada dia, cada vegada és menys comú la tradició d'imprimir les fotos i tenir-les en un àlbum”, explica el regidor de l'Arxiu Històric, Josep Puig. “A més sabem que a Alberic existeixen diferents fons documentals d'importants fotògrafs que poden ajudar-nos a comptar amb un arxiu local de gran riquesa. Volem mirar al futur reconstruint el passat, i és un bon moment perquè els veïns i veïnes ens ajuden a contribuir aportant les seues fotografies”, afig Puig. A més, a aquelles persones que col·laboren amb aquesta iniciativa, se'ls farà lliurament d'algun exemplar de llibres editats per l'ajuntament.

 

“Porta’ns la Foto” és una campanya de l’Ajuntament d’Alberic per a la recollida i digitalització de fotografies que mostren les particularitats del nostre poble i dels seus veïns i veïnes.

Si teniu fotografies (siguen com siguen) vos demanem que ens les feu arribar per a la seua digitalització, amb l’objectiu de no perdre els testimonis gràfics de la nostra història. 

Lloc: Biblioteca Municipal d'Alberic 
De dilluns a divendres (laborables) de 9h a 14h30

Tota la informació en els arxius adjunts.

Documentació adjunta

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21
 
 
 
 
 

Agenda Cultural

App Municipal