Localització

 

Pais: Espanya

Comunitat Autónoma: Comunitat Valenciana

Província: València

Comarca: La Ribera Alta

Ubicació: 39°7′0″N 0°31′16″O / 39.11667,-0.52111

Altitud sobre el nivell del mar: 28 metres.

Distància València: 40 km

Superfície: 26,7 km²

Població: 10.826 (INE 2007).

Densitat 386,89 hab/km.

Gentilici: Alberiqueny.

Codi postal: 46260.

Predom. ling. oficial: Valencià.

 

   

 

LOCALITZACIÓ  
A l’est de la Península Ibèrica, sud de la província de València, a la Comarca de la Ribera Alta, entre el riu Xúquer i la serra de Tous i entre la planície al.luvial formada pel riu Xúquer i el riu Verd, es troba la població d’Alberic. La població està situada al  marge esquerre del Xúquer, el curs del qual està separat de la ciutat per una zona de terres cultivades bastant ampla.

Limita al nord amb els termes d’Alzira, Massalavés i Benimodo; al sud amb Gavarda i Castelló de la Ribera; a l’est amb Carcaixent i Benimuslem i a l’oest amb el terme d’Antella i dista 8 km d’Alzira, 40 km de la capital, València i a uns 55 km de l’aeroport internacional.

POBLACIÓ

 La població és de 10.826 habitants, dades de l’ INE de 2007.
  Contrasta molt tota la zona d’edificacions noves, que llevat del nucli històric original, presenta un clar desplaçament cap al traçat de l’antiga carretera N-340, que travessa el terme de nord a sud, i rodeja la població per l’oest, amb unes variacions sobre el traçat de l’antic Camí Reial.

LA SUPERFÍCIE

El terme municipal té 26,96 Km2. El perímetre d’Alberic té aproximadament la forma d’un trapezi quadrilàter irregular, un poc allargat d’est a oest, amb una longitud dimensional entre la zona dels meandres del Xúquer fins el pla de San Cristóbal d’uns 7’2 km. Des del vèrtex SE, en la desembocadura del riu Albaida fins el NO, el límit municipal a l’altura de Tous és d’uns 5’6 Km; des d’aquest lloc (Albaida) cap al N (Masalavés), uns 5’3km fins la frontera amb el riu Verd. I  des del límit de la carretera de Tous, cap al límit amb el terme de Benimuslem a l’oest la distància és de 6,3 km.

ALTITUD I OROGRAFIA

L’altitud mitja del terme, especialment la del nucli urbà , és d’uns 27-28 metres sobre el nivell del mar, amb una suau pendent en direcció est i suaus desnivells cap al nord i cap al sud, buscant  els llits del riu Xúquer, pel sud, i del riu Verd pel nord. La població, pot considerar-se que està ubicada sobre una xicoteta elevació, d’orige muntanyós, que enllaça les estribacions i pendents de la serra de Tous amb el pla al.luvial del Xúquer, formant-se una zona de pendents en tota la part occidental del terme cap al següent pla del Xúquer.

XARXA DE COMUNICACIONS.  

La comunicació terrestre per carretera no planteja cap problema i proporciona fàcil accessibilitat a totes les poblacions de la comarca i a la capital.  

L’Autovia de Llevant (A-7) travessa el terme municipal d’Alberic i té dues entrades a la població ; una d’aquestes enllaça directament amb els polígons industrials.  Directament unida a Alberic es troba la línia de Ferrocarrils de via estreta F.G.V.  que acaba en Castelló de la Ribera. Aquesta línia està connectada a la línia del Metro de València.
A nivell comarcal hi ha la RENFE  .Aquesta línia de ferrocarril no discorre pel terme d’Alberic, però sí per poblacions pròximes com són Alzira,Carcaixent i la Pobla Llarga. A través d’aquestes es produeix l’eixida de mercaderies exportades.

CLIMA

El clima és mediterrani, amb hiverns suaus i estius càlids.


 Mapa de Alberic

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca